03:10 PM 19/06/2019

Tên đề tài luận án:  Nghiên cứu đặc điểm lâm sàng, hình ảnh cắt lớp vi tính và hiệu quả điều trị đột quỵ thiếu máu não cấp được tái thông mạch bằng dụng cụ cơ học

Chuyên ngành:    Gây mê – Hồi sức

Mã số:    62.72.01.22

Họ và tên nghiên cứu sinh:      Nguyễn Văn Phương

Họ và tên Người hướng dẫn:

1. PGS.TS. Trần Duy Anh

2. PGS.TS. Lê Văn Trường

Cơ sở đào tạo: Viện Nghiên cứu Khoa học Y Dược lâm sàng 108

Tóm tắt những đóng góp mới của luận án:

- Kết quả nghiên cứu cung cấp dữ liệu về đặc điểm lâm sàng cũng như hình ảnh CLVT ở BN ĐQ TMN cấp do tắc nhánh lớn.

- Hiệu quả điều trị lấy huyết khối bằng DCCH trong điều trị tắc ĐM não lớn tại Việt Nam.

- Quá trình tiến hành nghiên cứu cũng giúp hoàn thiện quy trình cấp cứu đột quỵ để rút ngắn thời gian tối đa chờ đợi.

- Tìm hiểu được các yếu tố ảnh hưởng đến kết quả điều trị BN ĐQ TMN cấp do tắc nhánh lớn bằng DCCH.

THE NEW MAIN SCIENTIFIC CONTRIBUTION OF THE THESIS

Name of thesis: Study on clinical characteristics, computed tomography imaging and  efficiency of mechanical thrombectomy in patients with acute ischemic stroke

Speciality:ANESTHETICS AND RESUSCITATION

Code: 62.72.01.22

Name of graduate student: NGUYEN VAN PHUONG

Name of supervisor:

Associate Professor Ph.D TRAN DUY ANH

Associate Professor Ph.D LE VAN TRUONG

Educationnal foundation: 108 Institute of Clinical Medical and Pharmaceutical Sciences.

Summary of new main scinetific contribution of the thesis:

- The research results provide data on clinical characteristics and computed tomography imaging of acute ischemic stroke due to large vessel of the anterior cerebral artery system occlusion.

- The effectiveness of the endovascular mechanical revascularizationmethod to treated acute ischemic strokes due to large vesselin Vietnam.

- Understand the influence factors on good outcome and mortality after mechanical thrombectomy in patients with acute large vessel occlusion stroke.